Disse ingefærrekene og mangospydene vil helt sikkert bli prøvd og en sann favoritt.
Ingredienser
500gram reker, rå, skrelt og med haler avskåret
2 ss olivenolje
½ – 1 ts knuste rød pepperflak
Skall av en sitron
2 store fedd hvitløk
1 dråpe ingefærolje
3 dråper Sitronolje
3 toppende spiseskjeer med fersk, hakket koriander
Havsalt og pepper etter smak
2 mango
Dipp
2 dl kokosmelk eller kokosnøttkrem med full fett
Saft fra presset sitron
2 dråper Sitronolje
Salt og pepper etter smak
Bruksanvisning
Legg rå reker, olivenolje, knuste rød pepperflak, sitronskall, hvitløk, eteriske oljer, koriander og salt og pepper i en plastpose og rist blandingen til den er jevnt belagt. Mariner i 1–24 timer.
Merk: Legg trespydene i bløt i minst en time i vann før du griller.
Ha alle dipp-ingrediensene i en middels bolle og visp det sammen.
Merk: Dippen kan lages flere timer i forveien eller rett før du griller.
Skjær mango i biter.
Sett sammen spyd, marinerte reker og mango.
Legg spydene på en varm grill i to til tre minutter per side.
Tips: Snu bare spyden en gang for å lage grillmerker.
Legg spyd på et serveringsfat, ha en skål med dipp-kremen og pynt med fersk hakket koriander.
Comments