top of page
Linda O.

Ingefærreker og mangospyd


Disse ingefærrekene og mangospydene vil helt sikkert bli prøvd og en sann favoritt.



Ingredienser

500gram reker, rå, skrelt og med haler avskåret

2 ss olivenolje

½ – 1 ts knuste rød pepperflak

Skall av en sitron

2 store fedd hvitløk

1 dråpe ingefærolje

3 dråper Sitronolje

3 toppende spiseskjeer med fersk, hakket koriander

Havsalt og pepper etter smak

2 mango



Dipp

2 dl kokosmelk eller kokosnøttkrem med full fett

Saft fra presset sitron

2 dråper Sitronolje

Salt og pepper etter smak


Bruksanvisning


Legg rå reker, olivenolje, knuste rød pepperflak, sitronskall, hvitløk, eteriske oljer, koriander og salt og pepper i en plastpose og rist blandingen til den er jevnt belagt. Mariner i 1–24 timer.

Merk: Legg trespydene i bløt i minst en time i vann før du griller.

Ha alle dipp-ingrediensene i en middels bolle og visp det sammen.

Merk: Dippen kan lages flere timer i forveien eller rett før du griller.

Skjær mango i biter.

Sett sammen spyd, marinerte reker og mango.

Legg spydene på en varm grill i to til tre minutter per side.

Tips: Snu bare spyden en gang for å lage grillmerker.

Legg spyd på et serveringsfat, ha en skål med dipp-kremen og pynt med fersk hakket koriander.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page